Обществени консултации

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Бургас

В последните години Приморски парк на гр. Бургас се превърна в желано и атрактивно място, както за жителите, така и за гостите на града. Посещенията в тази част на града се увеличиха с предлаганите атракции и организираните мероприятия в експозиционен център Флора, плувния басейн и Летен театър.

Освен това, непосредственото й разположение до морето, посещавано от бургазлии и туристи, през летния сезон, значително затрудняват и в летния сезон правят невъзможно паркирането на живущите в зоната около парка. 

Това води и до неправилно паркиране, което до голяма степен  ограничава и затруднява движението по основната артерия ул. „Димитър Димов“ и по улиците в междублоковите пространства, което налага да се предприемат мерки по създаване на правила за платено паркиране в зоната на струпване на увеличен брой посетители,  идващи с автомобилите си в тази част на града през активния летен сезон. 

За въвеждане на тези правила е взето предвид желанието на гражданите, изразено в множество заявления, подадени в ОП Транспорт, на електронната поща, с приложени списъци с подписи на живеещи там. Предлага се цялата територия да се обособи като зона за платено паркиране.

Наличието на множество заведения за хранене в района, както провеждащите се културни мероприятия и концерти с по – късни начални часове на провеждане е целесъобразно работното време на новообособената зона за платено паркиране да бъде в часовете от 11:00 до 20:00 часа.
 


Дата на откриване: 12.10.2017 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Бургас
Дата на приключване: 12.11.2017 г.
Коментари
Добави коментар
 

Все още няма коментари