Обществени консултации

Правилник за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на Музей „Старинен Несебър“

         Историята на гр. Обзор е твърде богата и заслужава да бъде изследвана и популяризирана. Възникнал като емпориум на Месамбрия под името Навлохос, през римската епоха градът става култов център и получава името Темплум Йовис. Археологическите изследвания показват, че селището достига изключителен разцвет през късната античност и ранното Средновековие.

Идеята за създаване на музей в гр. Обзор също възниква отдавна. Още през 80-те години на ХХ век музеят в Несебър работи по тази идея, като дори е изготвен тематико-експозиционен план. При положение, че в Община Несебър съществува общински музей, най-естественият начин за създаване на музей в гр. Обзор е като той стане филиал на Музей „Старинен Несебър”.       

          С решение №1192, протокол №32/2015г. Общински съвет-Несебър дава съгласие да бъде открита процедура по създаване на филиал на Музей „Старинен Несебър" в гр.Обзор. В изпълнение на това решение е стартирана процедура по промяна на действащия Правилник за устройството и дейността на Музей „Старинен Несебър“.


Дата на откриване: 1.2.2017 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Несебър
Дата на приключване: 3.3.2017 г.
Коментари
Добави коментар
 

Все още няма коментари