Обществени консултации

Проект на Постановление за закриване на Националния съвет по превенция на престъпността

Проект на Постановление за закриване на Националния съвет по превенция на престъпността, създаден с Постановление № 215 на Министерския съвет от 2012 г. (Обн. ДВ, бр. 62 от 2012 г.) и Доклад относно проекта .


Дата на откриване: 10.7.2014 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Правосъдие и вътрешни работи
Дата на приключване: 24.7.2014 г.
Коментари
Коментари
Добави коментар
 
21 юли 2014 г. 22:42:52 ч.
komentator.bg

правителството работи на тъмно

Използваме възможността да се коментира под тази публикация за да апелираме към администрациите да предоставят информация приемат ли или не и с какви мотиви предложенията на гражданското общество.
В началото на м.юли направихме няколко предложения по проекта на Постановление на Министерския съвет за одобряване на Тарифа за таксите, които се събират за производствата по Глава единадесета от Закона за обществените поръчки пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд. Видно от стенограмата от заседанието материалът е бил приет на 16 юли. Нищо от предложенията не е било прието. Моля да отговорите какви са аргументите.
http://komentator.bg/
Иван Александров

21 юли 2014 г. 22:46:09 ч.
komentator.bg

Моля публикувайте мотивите, с които отхвърляте предложенията на гражданското общество

Коментатор.бг публикува стенограмата от заседанието на МС, в която се дават указания относно провеждането на обществени консултации - http://komentator.bg/oresharski-zabranyava-razglezhdane-na-materiali-bez-da-e-minal-14-dneven-srok-za-konsultatsii/.
Към статията постъпи следния коментар:
"Az казва:
21.07.2014 в 14:29
Е то какво да им коментираш сега като те не ти обясняват нищо – нито защо се приема този акт, нито какво е новото в него, нито има някаква оценка как това ще засегне хората и фирмите, нито ти дават възможност да участваш на етап разработване на предложенията за законови промени, а ти представят един вече готов документ, нито после някой ти дава обратна връзка дали са ти приели предложението или не и защо… първо това трябва да се промени, за да има наистина обществени консултации в БГ!"