Обществени консултации

Проект на Решение на Министерския съвет за одобряване на проект за изменение на Заемното споразумение (Втори проект за улесняване на търговията и транспорта) между Република България и Международната банка за възстановяване и развитие

Към настоящия момент 87% от договорите по проекта са сключени, по-голямата част от специализираното оборудване е доставено, но все още остават за изпълнение големите строителни договори по Компонент 1 и 2.
При проведената надзорна мисия за подкрепа на проекта УТТЮЕ ІІ юни-юли 2013 година бе обсъден въпросът за удължаване на крайния срок за приключване на дейностите по проекта УТТЮЕ ІІ, с оглед осигуряване на възможност за завършване на реконструкцията на най-големия граничен пункт в Европа – ГКПП Капитан Андреево, който е най-засегнат от закъсненията при строителството. Очаква се магистрала Марица и новият митнически терминал в Свиленград да бъдат завършени до края на 2013 година, при условие, че бъде осигурен допълнителен бюджет в размер на 5.0 млн. лева (2.5 млн. Евро) и при положение, че част от проектните ангажименти за ГКПП Капитан Андреево бъдат разсрочени за 2014 година.


Дата на откриване: 9.8.2013 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Финанси и данъчна политика
Дата на приключване: 23.8.2013 г.
Коментари
Добави коментар
 

Все още няма коментари