Новини

23.11.2011 г.

Министър Рашидов е на работно посещение във Франция

Категория: Култура

Министърът на културата Вежди Рашидов замина на двудневно работно посещение във Франция. Във водената от него делегация са директорите на НТ „Иван Вазов” Павел Васев и на НИМ Божидар Димитров.
 

Министър Рашидов ще присъства на 23 ноември на юбилейния концерт на Силви Вартан в зала „Плейел” във френската столица. Същата вечер в негово присъствие голямата певица ще получи българския орден „Св. Св.Кирил и Методий” – огърлие, за изключителните си заслуги за културата и духовността.
 

В програмата на българската делегация са включени срещи с ръководствата на Театр дьо ла Вил и на Театрален център „Бобини” за подготвяне на специална програма за сътрудничество с български театри. Предвижда се и гостуване в България на постановката на Галин Стоев в „Комеди Франсез” „Игра на любовта и случая”, която има голям успех в Париж.
 

Директорът на НИМ Божидар Димитров ще се срещне в Лувъра с участниците в работната група за подготовката на представяне на България в световния музей.
 

По време на визитата си във Франция Вежди Рашидов ще утвърди програмата на Българския културен институт в Париж за следващата година и ще посети ретроспективната изложба на Димитър Киров в залите на института.