Новини

23.9.2008 г.

Министерствата, управляващи оперативни програми, отварят вратите си за граждани

Категория: Възможности

Министерствата, управляващи оперативни програми, отварят вратите си за граждани, фирми и неправителствени организации, които вече кандидатстват или имат намерение да подготвят проект за финансиране с европейски средства. Дните на отворени врати се провеждат по инициатива на заместник министър-председателя Меглена Плугчиева, като част от последователната политика на правителството в последните месеци за по-голяма прозрачност в усвояването на европейските средства. 

 

Първи ще се срещнат с потенциалните кандидати за европейско финансиране министърът на земеделието и храните Валери Цветанов и неговият екип - на 26 септември. Срещите ще продължат до края на октомври, като всяка седмица министрите и техните екипи, управляващи оперативни програми, ще бъдат на разположение, за да отговарят на въпроси и да приемат препоръки и коментари за изготвянето и реализирането на успешни проекти. На 30 септември врати ще отвори Министерство на регионалното развитие и благоустройството, на 3 октомври – Министерство на държавната администрация и административната реформа, на 6 октомври – Министерство на транспорта, на 15 октомври – Министерство на икономиката и енергетиката, на 21 октомври – Министерство на околната среда и водите и на 27 октомври – Министерство на труда и социалната политика.

 

За да бъдат срещите максимално полезни, всяко министерство ще посочи предварително телефон, на който гражданите да заявят интересуващите ги теми и проблеми. Министрите заедно с Управляващите органи на оперативните програми ще съдействат при възникнали проблеми и ще обясняват новите моменти при усвояване на европейските средства.