Новини

21.7.2008 г.

МТСП стартира блог www.socialni.bg

Категория: Социална политика и заетост

Министерството на труда и социалната политика стартира блог www.socialni.bg днес. Социалната платформа е създадена с цел подпомагане на комуникацията между гражданите и министерството относно различните цели и програми на правителството в полза на гражданите.

В блогa всички работещи и работодатели ще могат да изпращат сигнали за нарушения в трудовото законодателство. Социалната платформа е място, където всеки гражданин ще може да сподели своята позиция и ще вземе пряко участие в популяризирането и решаването на редица социални проблеми. Инициативата на МТСП цели изграждането на неформален канал за комуникация, който ще улесни общуването с гражданите и ще даде повече прозрачност върху дейността на министерството.

Стартирането на блога е част от правителствената информационна кампания под надслов „Работете легално”, която миналата седмица премиерът Сергей Станишев и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова представиха на пресконференция. Кампанията включва още откриване на телефон, наречен „Защитавай трудовите си права”. Горещата линия, на която ще се подават сигнали в МТСП, е с номер 090032111 за цялата страна и 987-16-22 - за София.