Днес обществото решава

нов ЗДвП Ново мнение
joro112 19 юни 2017 г. 23:49:23 ч.
  • Мнения:
  • отрицателни 0 / положителни 1
Група: Регистриран потребител

Мнения: 13 виж всички

Регистриран на: 18.4.2011 г.
Германия има отделни закони , за обучение на водачи на МПС в бюджетни училища, алтернативни възможности за обучение и отделен за изпити на водачи на МПС. До този момент депутати и правителство пречат на хората да работят и се обучават за водачи на МПС. Квалификацията на българските водачи на МПС зависи от изискванията към тях утвърдени от министъра на транспорта/ЗДвП,чл.152/.Когато не харесваме квалификацията на българските водачи на МПС за това са виновни МОН и транспортното министерство. Не е правена актуализация на съдържанието на изпита по теория от времето на Съветския съюз. ЕС отдавна са въвели да модула на изпитното съдържание. Предлагам първата част, листовката да представя маневри, правила и забрани чрез анимации , верен и грешни отговори, развиващи се ситуации. Втори модул от клипове за прогнозиране на опасни ситуации и непопадане в тях. Тестване уменията на кандидатите да наблюдават поведението на останалите хора на пътя и дали се съобразяват с тях.
joro112 02 май 2021 г. 20:27:34 ч.
  • Мнения:
  • отрицателни 0 / положителни 0
Група: Регистриран потребител

Мнения: 13 виж всички

Регистриран на: 18.4.2011 г.
Така наречения закон за движение по пътищата в България е пародия на закон за всичко. Освен правила и забрани за движение ,останалите текстове дублират са в противоречие със специални закони. Административните принудителни и наказателни мерки трябва да са в ЗАНН. За обучението и изпитите по професиите водачи на превозни средства ,специален закон е закон за професонално образование и обучение, ЗДвП пречи и създава дублираща, постоянно обвинявана от своите министри в корупция , безконтролна администрация.Незнайно защо,Националната агенция за професионално образование и обучение не наблюдава и не контролира организирането и провеждането на изпитите за професиите от ИААА? Свидетелството за управление на МПС е личен документ , а за товаси има специален закон за личните документи? Отдавна трябваше парламентарните комисии и министерствата да си вземат своите текстове от общия закон за движение по пътищата за които има специални закони.Средно по 50 загинали месечно,предпоследни в статистиката на милион жители , а партиите и правителствата нямат идея за нов закон за движение по пътищата?
grainis 08 януари 2022 г. 02:11:31 ч.
  • Мнения:
  • отрицателни 0 / положителни 0
Група: Регистриран потребител

Мнения: 13 виж всички

Регистриран на: 17.12.2019 г.
Предлагам да се направи Заледен Полигон на който да се обучават - предимно млади водачи, в изучаване поведението и овладяване на автомобила в различни ситуации при хлъзгав път . Ще спасим стотици животи . Предлагам колите да се оборудват със специална Зимна Ръчна Спирачка, която забива ЗЪБИ в зеледената (или с разлято масло) хлъзгава настилка - и колата кове на място. Знаете ли колко спасени живота ще има само от такова просто като фасул приспособление ? Също така предлагам оборудване и обезопасяване на Писта за Гонки (Летище Божурище има подобен опит) , където мераклиите да си изпускат парата в безопасна и контролирана среда , а не насред центъра на града . И накрая предлагам да има Класификация на Шофьорите и Колите - например шофьор с Мерцедес и 30 години опит, би трябвало да може при ограничение 80км/ч например, да кара с 90, а такъв с Трабантче и 3 месеца опит, да е длъжен да кара с 60. Има логика, нали ?
Юлия Андреева 27 април 2022 г. 16:21:58 ч.
  • Мнения:
  • отрицателни 0 / положителни 0
Група: Регистриран потребител

Мнения: 2 виж всички

Регистриран на: 26.4.2022 г.
Законът в частта си касаеща ограниченията е абсурдно стар и Вие сега вместо да го промените адекватно, правите нещата още по--зле. Няма логика да принуждавате мотористите да се движат заедно с тежките МПС-та, защото така ни правите жертви. Ще ви опиша следната картинка: карате по магистралата /или извънградски път/, решавате да изпреварите камион и пред него автобус, стигате до средата на камиона и зад Вас лети състезател /или срещу Вас в насрещното/, решавате да се спасите, като се прибирате между камиона и автобуса, НО.... там има моторист, или 2-ма....нямате ход. Вие вече сте УБИЕЦ ИЛИ МЪРТВЕЦ. Ако останете в ляво, ще ударят Вас, ако се приберете ще убиете друг... Поставяте ни в позицията на жертва още в закона. Искаме само да се движим с равна скорост на категория В, защото щом ние сме жетва, то на Вас останалите е отредена ролята на убийци! Моторите от катА2 с нищо не тстъпват на тези от кат. А или на автомобилите, защото да се движат със 70 на извънградско, при позволена 90 на леки автомобили и камиони.... вие нормални ли сте изобщо. Ако се подредим 7 мотора един зад друг и караме със 70 км/ч къде ще се денете, как ще предприемете изпреварване без да застрашите себе си или нас!?
joro112 04 април 2024 г. 09:37:05 ч.
  • Мнения:
  • отрицателни 0 / положителни 0
Група: Регистриран потребител

Мнения: 13 виж всички

Регистриран на: 18.4.2011 г.
Най-елементарно и спешно е почистване закона за движение по пътищата от остарели, с отпаднало значение или предназначени за други закони текстове.Подробностите , като обучение, изпити , изисквания към превозните средства в статичен закон вредят, създават администрации, защото технологиите се развиват ежедневно, автомобилите вече нямат шофьор,електрическите "леки автомобили" вече не са леки заради батериите надвишават 3,5 тона , трябва да са в подзаконови нормативни документи.Сега моментът , служебно правителство без връзка с партиите да направи промени в структурата на администрациите.