Обществени консултации

Проект на РМС за одобряване на Програма за сътрудничество в областта на науката и технологиите между Министерството на образованието и науката на Република България и Министерството на науката и технологиите на Република Индия за периода 2018-2021 г.

Във връзка с развитието на двустранните отношения между България и Индия в областта на науката и технологиите Министерството на образованието и науката на Република България и Министерството на науката и технологиите на Република Индия изготвиха проект на Програма за сътрудничество в областта на науката и технологиите. Целта на тази Програма е да се улеснят механизмите за осъществяване на научно-техническо сътрудничество и провеждането на двустранни конкурси за съвместни проекти между български и индийски научни организации.

Тази програма ще насърчи сътрудничеството в областта на науката и технологиите между висши училища, изследователски и научни институти от България и Индия, и въз основа на нея до края на 2018 г. се предвижда Фонд „Научни изследвания“ да обяви конкурс за двустранни научноизследователски проекти между България и Индия. Договорените области за сътрудничество са:

- Информационни и комуникационни технологии
- Материална наука
- Физика, включително лазерна наука и технологии, ядрена физика, астрономия и космически изследвания и технологии
- Химически науки
- Възобновяема енергия
- Науки за земята, геофизика, изследване на климата, наука за океаните и опазване на околната среда, включително управление на отпадъците
- Биотехнологии, земеделие и хранителни технологии
- Здраве, биомедицински устройства, биоетика, фармация и традиционна медицина
- Наука за обществото.

 


Дата на откриване: 17.8.2018 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Образование
Дата на приключване: 17.9.2018 г.
Коментари
Добави коментар
 

Все още няма коментари