Новини

21.9.2010 г.

Открит е телефон за безплатни съвети на пострадали при катастрофи

Категория: Правителствени

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков представи национален телефонен номер 0 700 17 112 за безплатни консултации на пострадали при катастрофи.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се присъедини към инициативата на Асоциацията на застрахованите и пострадалите при катастрофи, защото сме убедени, че заедно с мерките за безопасност на пътя, трябва да бъдат подкрепяни правата на хората, които стават жертви на пътни инциденти, каза по време на представянето министър Цветков. Той демонстрира работата на телефонната линия като се свърза на живо с психолозите и юристите.

Телефонът за безплатни консултации може да помогне на много хора – годишно около 1000 души загиват при катастрофи и около 9000 получават наранявания.  Министър Цветков съобщи, че информационни плакати за популяризиране на телефона за правна и психологическа подкрепа на пострадали при пътни инциденти ще бъдат разлепени във всички 4000 станции на „Български пощи” в страната.