Новини

11.6.2012 г.

Русе настоява да приеме Агенция „Митници“

Категория: Държавна администрация

11 293 граждани са подкрепили с подписите си Русе да приеме Агенция „Митници“. „Преместването на държавни структури в нашия град означава повече работни места, по-ниска безработица сред младите и образовани хора и по-висок стандарт за жителите на региона“, се казва в мотивите, изпратени до вицепремиера Симеон Дянков.


Проучване на Русенския университет „Ангел Кънчев“ показва, че 91.2% от гражданите на Русе подкрепят предложението градът да приеме Агенция „Митници“. Сходен процент одобрение получава и идеята в Русе да бъде преместено и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

В процеса на изследването, русенци са изразили своето недоумение, че седалището на предприятието се намира в София, посочват социолозите.

Освен Русе и Бургас претендира да приеме „Пристанищна инфраструктура“.  Повече от 7400 жители на морския град са подкрепили с подписите си седалищата на ДП „Пристанищна инфраструктура“,  ИА „Морска администрация“ и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да бъдат преместени от София в Бургас.