Днес обществото решава

Законите в страната Ново мнение
Владимир 13 март 2014 г. 13:25:25
  • Мнения:
  • отрицателни 0 / положителни 0
Група: Регистриран потребител

Мнения: 13 виж всички

Регистриран на: 06.6.2013 г.
Прекалено неясни, нерегулиращи и недостигащи целтта си. Недопустимо лобиращи. Ето като няма двукамерен парламент ...ситото на демократичния парламент (континентално право) това ще да е състоянието...политици лобисти, приемащи за каквото им се плати ... не че е абсолютното решение, но е филтър пред разюзданата политическа корупция ...а президент политически избран с право само на вето ...сами се сещате нали ....измислената политическа система в БГ е деградирана ... тя е смислена, само ако има хора честни, морални и с опит в парламента - колко от тях са такива обаче... замислете се ... на 4 години нова върхушка - като болест са
Йоан Каратерзиян 22 април 2015 г. 14:27:58
  • Мнения:
  • отрицателни 0 / положителни 1
Група: Регистриран потребител

Мнения: 2 виж всички

Регистриран на: 22.4.2015 г.
Много често законът се тълкува извън контекста му. Добре е да се четат и първите членове на законите и от време на време да се чете и Конституцията. Ако не вземем мерки, не само разбирането на законите няма да е адекватно, а и писането им ще бъде такова. Пример: ЗУЧК противоречи на ЗНА, тъй като ЗУТ и ЗУЧК уреждат едни и същи обществени отношения... Но ЗУЧК трябваше да се приеме като отделен закон, защото управляващите се изказаха неподготвени.
goldy68 17 август 2019 г. 18:50:14
  • Мнения:
  • отрицателни 0 / положителни 0
Група: Регистриран потребител

Мнения: 1 виж всички

Регистриран на: 21.3.2019 г.
Изключително НЕадекватни закони, с множество непрецизирани тремини, които дават много широки възможности за тълкуване. НЕясни и облсужващи различни бизнес-интереси.